بیمه فعالان قرآنی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین جلسه کمیسیون تبلیغ و ترویج در سال 94، پس از طرح درخواست بررسی مجدد آیین نامه بیمه فعالان قرآنی توسط رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور مبنی بر لزوم بیمه نیروهای ستادی، بر عدم توانایی بسیاری از مؤسسات مردم نهاد قرآنی تاکید و خاطر نشان کرد: بیمه همه فعالان قرآنی اعم از مدیران، مربیان، مدرسین، فعالان، خادمان و کادر اداری و ستادی مؤسسات قرآنی باید تا تشکیل صندوق جدید و ویژه فعالان قرآنی، از طریق صندوق اعتباری هنر ادامه یابد.

در نخستین جلسه کمیسیون تبلیغ و ترویج فعالیت‌های قرانی کشور که صبح روز شنبه 29 فروردین ماه با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، سید علی سرابی، رئیس هیئت مدیره و حسن محمد، مدیرعامل اتحادیه و سایر اعضای این کمیسیون برگزار شد، موضوعات مختلفی از جمله اساس نامه صندوق حمایت از فعالان و خادمان قرآنی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


در این جلسه، سید علی سرابی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور، ضمن گله مندی شدید نسبت قطع بیمه بسیاری از بیمه شدگان، گزارشی از بودجه‌های مصوب بیمه فعالان قرآنی ارائه و خواستار افزایش اعتبارات صندوق حمایت از فعالان قرآنی شد.
وی همچنین خواستار بررسی مجدد آیین نامه بیمه فعالان قرآنی شد.

«گلایه شدید رئیس هیئت مدیره اتحادیه از قطع بیمه کادر اداری»

سرابی در ادامه به اشاره به بیمه فعالان قرآنی به عنوان یکی از مشکلات عمده مؤسسات، تصریح کرد: در آیین نامه جدید بیمه فعالان قرانی نیروهای ستادی و کادر اداری مؤسسات از مشمولیت بیمه فعالان حذف شده‌اند، در حالی که مؤسسات توان پرداخت حق بیمه پرسنل خود را ندارند.
وی با بیان اینکه بسیاری از این نیروهای ستادی و اداری با حق الزحمه بسیار کمتر از حداقل حقوق وزرات کار فعالیت می‌کنند و با مشکلات دیگری دست و پنجه نرم می‌کنند.

«مخالفت معاون قرآن و عترت با بیمه شدن کادر اداری مؤسسات»

حجت الاسلام و المسلمین حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد نیز با اشاره به اینکه بیمه فعالان قرآنی با روند فعلی ادامه می‌یابد امام نیروهای ستادی و کادر اداری مؤسسات باید توسط خود مؤسسات بیمه شوند، عنوتن کرد: کادر اداری مؤسسات مشمول بیمه فعالان قرانی نمی‌شوند.
وی ضمن ابراز مخالفت با سخنان رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور تاکید کرد: هر مجموعه و موسسه ای که تأسیس می‌شود، باید امکان بیمه نمودن نیروهای ستادی خودرا داشته باشد، بنابراین صندوق هنر نمی‌تواند آن‌ها را بیمه نماید.

«تاکید بر لزوم پیگیری بیمه نیروهای ستادی مؤسسات»

در ادامه این جلسه حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور نیز ضمن گلایه از قطع صدور بیمه برای بیش از 40 درصد از مشمولان بیمه فعالان قرآنی خواستار رسیدگی فوری به این موضوع و مشمولیت نیروهای ستادی در بیمه فعالان قرانی شد.

«در صورت عدم مشمولیت کادر اداری در بیمه فعالان قرآنی؛ موسسات از اهداف اصلی خود دور می شوند»

وی با بیان اینکه مؤسسات قرآنی عموماً غیرانتفاعی و بدون چشم داشت مادی فعالیت می‌کنند و قطعاً از فعالیت‌های قرآنی خود انتفاع مالی نخواهند داشت، گفت: به همین دلیل اگر کارکنان مؤسسات مشمول بیمه فعالان قرآنی نگردند، مؤسسات نمی‌توانند، آن‌ها را بیمه کنند و همین موضوع سبب می‌شود، مؤسسات با مسائل حاشیه ای مواجه شده و از اهداف اصلی خود دور شوند.

«دستور وزیر ارشاد برای پیگیری و ادامه بیمه همه فعالان قرآنی از طریق صندوق اعتباری هنر»

در ادامه جلسه نیز علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر انگیزه معنوی مؤسسات، محدودیت‌های آن‌ها در فعالیت‌های اقتصادی و نیز محدودیت‌های مالی که دارند، خاطر نشان کرد: بسیاری از مؤسسات توان بیمه نمودن پرسنل خود را ندارند، بنابراین تا راه اندازی صندوق ویزه فعالان قرآنی به صورت مجزا، همه فعالان قرآنی از مدیران، مربیان، مدرسین، فعالان، خادمان و کادر اداری و ستادی مؤسسات قرآنی، باید از طریق صندوق اعتباری هنر ادامه یابد.