مصاحبه مدیر عامل اتحادیه موسسات قرانی استان و مدیرعامل موسسه مهد قرآن اصفهان با روزنامه نسل فردا

مدیر عامل اتحادیه موسسات قرانی استان  و مدیرعامل موسسه مهد قرآن اصفهان طی انجام مصاحبه ای خبر داد:
در صورت تأمین بودجه لازم تهیه بانک اطلاعاتی جامع قرانی استان در سال جاری اقدام می گردد
اتحادیه موسسات قرانی استان اصفهان در سه حوزه آموزش، پژوهش و تبلیغ و ترویج  بر اساس اساسنامه خود وظیفه جهت دهی، حمایت، نظارت و ساماندهی  موسسات قرانی استان اصفهان  را دارد.
حسین خاکساری هرندی، مدیر عامل اتحادیه موسسات قرانی استان اصفهان طی انجام مصاحبه ای با اعلام نزدیک به 600 موسسه قرانی فعال در استان گفت: این موسسات  سال 86  اتحادیه موسسات قرانی استان  را  راه اندازی نمودند  که طی آن هر دو سال یک بار با برگزاری مجمع و انتخاب هیئت مدیره و در ادامه مدیر عامل انتخاب می شود که این پتانسیل قرانی در هیچ استان دیگری مشهود نیست.
خاکساری هرندی با اشاره به اینکه اتحادیه هیچ دخالتی در امور داخلی موسسات قرانی ندارد عنوان کرد: فقط تعاملات بین سازمان ها و بخش های حمایتی با موسسات قرانی را هدایت و نظارت می کند. بخش های حمایتی شامل معاف بودن موسسات قرانی از پرداخت قبوض انشعابات برق، گاز و آب، معاف بودن از مالیات ونیز با تایید اتحادیه از حمایت هایی که در قانون و بودجه برای موسسات قرانی مشخص می گردد.
یکی از رویکردهای امسال اتحادیه موسسات قرانی استان؛ راه اندازی موسسات  راکد  و غیر فعال است
وی همچنین ضمن بیان اینکه اتحادیه موسسات قرانی استان آموزش های کلان از جمله دوره های تربیت مدیران را برگزار می کند به رویکرد امسال این اتحادیه اشاره و عنوان کرد: رویکرد امسال اتحادیه  اعم از؛ برگزاری دوره های آموزشی جامع مدیران موسسات قرانی استان، شرکت در همایش های قرانی فعال بصورت هدفمند که در صورت همکاری مسئولان این مهم تحقق می یابد و همچنین اتحادیه با نظارت و بازرسی، موسسات راکد و غیرفعال  را شناسایی و برای راه اندازی مجدد آنها وارد عمل می شود.
 خاکساری هرندی همچنین به اقدامات مطلوبی که امسال برای فعالیت های قرانی کشورو استان اصفهان انجام خواهد شد اشاره و عنوان کرد: ادغام دو اتحادیه قرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی کشوردر قالب یک اتحادیه جدید باهدفمندی واحد، تدوین منشور توسعه و ترویج فعالیت های قرانی کشور، اعلام فراخوان  درماه مبارک رمضان برای راه اندازی بانک اطلاعاتی جامع قرانی استان در صورت تأمین بودجه ، کسب رتبه برتر کشور توسط اتحادیه موسسات قرانی استان، گسترش هم افزایی فرهنگی بین موسسات قرانی استان نسبت به سایر استان ها، برنامه های است که  امسال برای توسعه و گسترش فعالیت های قرانی  کشور و استان مصوب شده است
 ایجاد هم افزایی مطلوب در فعالیت های فرهنگی موسسات قرانی استان، طرح کشوری است
وی پیرامون گسترش هم افزایی بین موسسات قرانی استان تشریح کرد: در حالیکه در فعالیت های  فرهنگی موسسات قرانی اصفهان، هم افزایی مطلوبی ایجاد شده به طوری که هر موسسه بر اساس اساسنامه اش اقداماتی را در حوزه تبلیغ و ترویج آموزش و پژوهش انجام میدهد که  در صورت کسب نتیجه مطلوب به اشتراک گذاشته می شود تا دیگر موسسات قرانی هم از آن استفاده کنند.
مدیر عامل مهد قرآن استان نیز در بخش دیگری از سخنان خود به مهدهای قرانی استان  که با هدف استعداد یابی و آموزش کودکان زیر 7 سال فعال  است تا این قشر استعدادهای بالقوه خود را با کسب آموزش مطلوب در مقاطع بالاتر بالفعل کنند  اشاره کرد وگفت:  موسسه ثبت شده مهد قران بیش از 150 شعبه در استان دارد که  با استقبال چشمگیر مردمی روبرو است تا جایی که با کمبود فضا مواجهه است .  دلیل توجه به این حوزه  این است که کودکان بعد از مهدهای کودک و پیش دبستانی های قرانی  در مقاطع بالاتر بر حسب استعدادها و توانایی های شان جذب شبکه می شوند. والدین هم با حساسیت بسیار همراهی خوبی دارند چرا که مردم این را درک کرده اند که فرزندانشان وقتی بیمه خواهند شد که با قران و ائمه اطهار مانوس شوند . شایان ذکر است در مقاطع مهد کودک های قرانی و پیش دبستانی، دو ارگان بهزیستی و آموزش و پرورش استان، در تلاش هستند که در بحث آموزش ها هدفمند پیش بروند. ضمن اینکه موسسات قرانی هم به صورت تخصصی همکاری دارند.
وی به مجمع خیرین قران و عترت استان اصفهان که در خصوص ساماندهی خیرین قرانی استان و سایر استان ها به منظور حمایت معنوی و مادی  اشاره و عنوان کرد:  فعالیت این مجمع حاکی است از حضورنیروهایی از دیگر استان ها از جمله استان های مرزی مثل سیستان و بلوچستان، هرمزگان و ایلام که بعد از گذراندن دوره آموزش قران به شهرخود باز می گردند و آن را به علاقمندان مناطق مرزی  آموزش می دهند.
 حتی یک درصد از 200 میلیارد تومان بودجه تخصیصی، به صورت مقیم به موسسات قرانی داده نشد
مدیر عامل اتحادیه  موسسات قرانی استان با اشاره  به مشکلات اتحادیه  موسسات قرانی  عنوان کرد:   عدم وجود سیاست واحد درمباحث قرانی که در حال حل و فصل است، عدم ارایه امکانات و بودجه تخصصی برای فعالیت موسسات قرانی ، سال گذشته در کشور بودجه ای بالغ بر 200میلیارد تومان را برای فعالیت های قرانی سراسر کشور اختصاص داد و متاسفانه درصدی به موسسات قرانی سراسر کشور اختصاص نیافت و تاکنون بدون تحقق یک درصد  ازحمایت دولتی فعالیت های موسسات  قرانی با حمایت و استقبال مردمی  انجام می شود. وی همچنین درباره مشکلات فرهنگی قرانی افزود:  نداشتن یک نظام واحد درکشور، دو گانگی در تصمیم گیری های استانی ،عدم نهادینه شدن فرهنگ قرانی بین مردم که تنها به ظواهر آن توجه می شود در صورتی که توجه به آموزش، مهارت های قرانی و سبک زندگی قرانی هم مورد نیاز است. نداشتن بانک اطلاعاتی جامع قرانی  در استان، از جمله مشکلات فرهنگی حوزه قرآنی است و برای ایجاد هماهنگی بین اطلاعات  قرانی اداره کل فرهنگ و ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی استان راه اندازی یک بانک اطلاعاتی جامع قرانی استان  موردنیاز است که  برای تحقق این مهم ، فراخوان آن در سال جاری در صورت تأمین بودجه اعلام می شود.
فعالیتهای قرآن باید دارای شناسه باشد.
وی  بیش ترین فعالیت موسسات قرانی استان را در حوزه آموزش عنوان کرد و گفت:  حوزه آموزش شامل ترتیل خوانی، قرائت ، حفظ، مفاهیم، ترجمه، تفسیر، سبک زندگی و مسائل مختلف دیگراست براین اساس امسال در نظر داریم در حوزه آموزش اقدامات نوآوری انجام گیرد . مثلا بحث حفظ باید همراه با ترجمه یا مفاهیم باشد در مورد بحث تفسیرهم  باید گفت این رشته آموزشی به دلیل گستردگی در حوزه های علمیه به صورت تخصصی آموزش داده می شود و موسسات قرانی در حد عمومی به آن می پردازند.