بررسی راهکارهای راه‌اندازی بانک «جامع اطلاعات قرآنی» در اصفهان

حسین خاکساری‌هرندی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت اصفهان با اعلام برگزاری این جلسه گفت: یکی از مشکلات عمده‌ای که در سطح استان اصفهان و حتی کشور وجود دارد، نبود بانک جامع اطلاعات قرآنیان است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه هر اداره و سازمانی، دارای بانک آرشیو اطلاعات از فعالیت‌هایش است، اما آماری جامع از تعداد و مشخصات قاریان، حافظان و فعالان قرآنی وجود ندارد با توجه به اینکه برنامه‌ریزی نیز بر اساس، آمارها انجام می‌شود.

خاکساری‌هرندی بیان کرد: بنابر این سال‌ها قبل، در جلسه شورای توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی استان اصفهان تهیه بانک جامع از سوی اتحادیه قرآنی استان به تصویب رسید که به دلیل نبود بودجه این کار آغاز نشد، اما به تازگی بودجه‌ای برای این کار اختصاص پیدا کرد.

مدیرعامل اتحادیه قرآنی افزود: بانک جامع قرآنی تنها مختص به قاریان و حافظان نیست، بلکه در این راستا ۲۲ گروه شناسایی شده است. این گروه‌ها شامل مؤسسات قرآنی، خانه‌های قرآنی شهری و روستایی، جلسات سنتی، مربیان و معلمان قرآن، داوران قرآنی، حافظان، قاریان، مفسران، مجریان، سخنرانان، هنرمندان، فعالان و مدیران، شهدای قرآنی، گروه‌های تواشیح و جمع‌خوانی و ابتهال، نرم‌افزار و سایت و شبکه‌های قرآنی، مهندسان و نویسندگان قرآنی، مجلات و روزنامه‌های قرآنی، واقفان و خیران، مهد و مدارس، شاخصان و قهرمانان قرآنی و کاتبان قرآن کریم است.

خاکساری‌هرندی ادامه داد: لزوم توجه کارگروه به اطلاعات مراجع اصلی به منظور عدم تکرار و دوباره کاری، تهیه کاربرگ‌هایی با عناوین حافظ، قاری، کاتب و غیره به منظور راست‌آزمایی، تهیه نرم‌افزار، فراخوان میدانی، ابلاغ و اعلام شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان و ضمانت اجرایی از جمله مواردی بود که به آن تاکید شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این جلسه، یک مجری برای تکمیل و راه‌اندازی این بانک اطلاعات، انتخاب شد و امیدواریم بانک جامع اطلاعات قرآنی به زودی کلید خورده و در سال ۹۹ شاهد راه‌اندازی این سامانه باشیم.