معرفی موسسه مهد قرآن کریم و ولایت استان اصفهان

آشنائی با موسسه مهد قرآن کریم و ولایت اصفهان

1-تاریخچه :
موسسه مهد قرآن کریم در سال 1371 شمسی با همت جمعی از یاران امام (ره) و رهبری (مدظله العالی) فعالیت خود را آغاز نموده و بعنوان یکی از اولین موسسات قرآنی مردمی نهاد و با استفاده از حمایتها و کمکهای مردمی بصورت تخصصی و با گستره کشوری تاسیس و اقدام به تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآنی و علوم اهل بیت (علیم السلام) و ارائه خدمات آموزشی به آحاد مردم قرآن دوست و ایران اسلامی پرداخته است .
در این راستا استان اصفهان هم همچون دیگر استان های کشور از این حرکت بی بهره نبوده و بعنوان یکی از اولین استانهای کشور به همراهی با این فعالیت عظیم قرآنی پرداخته و در سال 1385 بعنوان یک موسسه مستقل رسمی تحت عنوان موسسه مهد قرآن کریم و ولایت استان اصفهان به ثبت رسید و در حال حاضر یکی از فعالترین موسسات قرآنی در سطح کشور می باشد که در موضوعات و رشته های مختلف قرآنی و آموزشی بصورت تخصصی و با لحاظ جدیدترین فناوری های ارتباطی به ارائه خدمات به قرآن دوستان در جای جای استان و کشور می پردازد.

2-ساختار :
مهد قرآن کریم و ولایت استان اصفهان به شیوه هیئت امنائی اداره می گردد که با انتخاب اعضای هیئت مدیره به اداره موسسه می پردازند ، معاونت های تخصصی ، مدیر موسسه را در اجرای برنامه ها و فعالیتها یاری می نمایند .
کلیه خدمات آموزشی و غیر آموزشی مهد قرآن کریم استان اصفهان به قرآن آموزان و جامعه قرآنی استان اصفهان توسط معاونتهای ذکر شده و همچنین سایر خدمات جانبی و انگیزه ای توسط مراکز تخصصی ارائه می گردد مراکزی از قبیل : صندوق قرض الحسنه ، مرکز مشاوره تخصصی ، مرکز زبانهای خارجی ، مرکز آموزش ICDL بین المللی ، کتابخانه تخصصی و  بانک دیداری و شنیداری قرآن کریم ، مراکز آموزش خردسالان ، مراکز آموزش بزرگسالان و مراکز فرهنگی قرآنی از این قبیل هستند.

3-خدمات آموزشی:

کلیه خدمات آموزشی در مهد قرآن کریم به 4 صورت حضوری ، غیر حضوری ، مجازی و تلفنی ارائه می گردد.از ویژگیهای مهد قرآن در ارائه خدمات آموزشی توجه به فناوری های روزآمد می باشد . راه اندازی مدرسه مجازی قرآن کریم از این قسم فعالیتها می باشد که داوطلبان می توانند مراحل ثبت نام ، فراگیری و آزمون دریافت گواهینامه را بصورت کاملا مجازی طی نمایند . از دیگر مصادیق این امر به شرح ذیل می باشد.

بخش اول : آموزشهای تخصصی و تربیت مربی

الف) دوره های تربیت مربی

ب)دوره های تربیت داور

ج)دوره های آموزش قرآن و عترت

 د) مجمع حافظان قرآن با هدف برگزاری دوره های تثبیت ، مرور ، دوره های تکمیلی در قالب دوره های تجوید ، صوت و لحن ، نکات تفسیری ، سبک زندگی قرآنی

بخش دوم : مراکز زیر مجمموعه
الف) مراکز فرهنگی قرآنی ، با هدف آموزشهای قرآنی با رویکرد عمومی ویژه سایر اقشار جامعه و در محله های مختلف
 ب) مرکز آموزشی تخصصی و نخبه پروری قرآن کریم ویژه دوره های آموزشی تخصصی قرآن کریم
ج) مدارس غیردولتی مهاد با موضوع آموزش های تحصیلی ، تربیتی و قرآنی
    د) مهدکودک و پیش دبستانی علمی قرآنی با اجرای طرح جوانه های قرآن ویژه آموزش فوق برنامه در مقطع قبل از دبستان در موضوعات آموزش سوره های کوتاه ، آموزش آیات کوتاه ، آموزش احادیث ، آموزش شعر ، مثل های آموزنده ، آموزش آداب اسلامی ، آموزش دانستنیهای قرآنی ، آشنائی با امامان ، آموزش نماز و آموزش قصه های قرآنی
    ه) مرکز آموزش کارکنان دولت در رشته های روخوانی و تجوید ، رواخوانی و روانخوانی ، آداب و اسرار نماز ، صحت قرائت نماز ، احکام نماز ، امر به معروف و نهی از منکر ، احکام زندگی در اسلام

    و)مرکز آموزش کارکنان دولت ویژه مشاغل معلمان
    ز) مرکز آموزشی ICDL بین المللی با هدف آموزش های کامپیوتری و رایانه ای
    ج) مرکز آموزشی زبان خارجه با رویکرد عربی ، انگلیسی
    ط) کتابخانه و مرکز اسناد قرآنی ، با بیش از صدها جلد کتاب در حوزه قرآن کریم
    ی) مرکز مشاوره هدایت با رویکرد مشاوره دینی ، بالینی و روانشناختی
    ک) صندوق قرض الحسنه مهد قرآن کریم  ارائه خدمات وام قرض الحسنه به جامعه قرآنی
    ل) خیریه و ورکز نیکوکاری قرآن ناطق باهدف ارائه خدمات خیریه ای و ساخت مراکز قرآن

بخش سوم : مراسمات ، همایش ها و فعالیتهای ویژه
    الف) برگزاری همایش تجلیل از حاملان و شاخصان قرآن کریم
    ب) برگزاری آزمون های عمومی بصورت
    ج) برگزاری مسابقه حفظ قرآن مصباح بصورت سالیانه
    د) برگزاری همایش تجلیل از مربیان و معلمین قرآنی در هفته معلم
    ه) شرکت در نمایشگاه قرآن
    و) مراسم بزرگداشت ایام الله و مناسبت های ملی و مذهبی

بخش چهارم : تولیدات
    الف) تولید ، توزیع فصلنامه فرهنگی اجتماعی زلال
    ب) تولید کتب جوانه های قرآن ویژه سنین قبل از دبستان
    ج) تولید کتاب صحت قرائت نماز
    د) تولید کتاب صحت روخوانی قرآن    
    ه) تولید کتاب احکام عبادی نماز

بخش پنجم : دستاوردهای مهد قرآن کریم استان اصفهان
    الف) سابقه فعالیت سه دهه فعالیت مستمر و موثر
    ب) راه اندازی تعداد شعبات شهر / روستا در استان اصفهان که بصورت فعال فعالیت می نمایند و دارای مکان و مربی و قرآن آموز می باشد که بیش از 50 شعبه می باشد.
    ج) تعداد حافظین و قرآن آموزان تحت پوشش در استان اصفهان تاکنون 10 هزار نفر می باشند.
    د) تعداد حافظین کل و شاخصین قرآن تاکنون 1500 نفر می باشند.
    ذ) تعداد مربیان تحت پوشش تاکنون در استان 800 مربی می باشند.
    ر) تعداد کلاسهای تحت پوشش تاکنون 600 کلاس می باشد.
    ه) تعداد کل آزمون های اخذ شده در رشته های مختلف قرآنی تاکنون 30 هزار آزمون می باشد.
از دیگر دستاوردهای مهد قرآن کریم همکاری با سازمان ها ، ادارات و مشارکت در برگزاری طرح های مختلف قرآنی می باشد. سازمانهای از قبیل اداره کل ارشاد اسلامی ، فولاد مبارکه ، سازمان تبلیغات اسلامی ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و سایر نهاد ها و ارگان ها .

بخش ششم : افتخارات کسب شده
الف) اخد عنوان موسسه قرآنی برتر در فعالیتهای آموزشی و تقدیر از سوی ریاست جمهوری ، وزارت ارشاد و سایر موارد
ب) کسب رتبه برتر کشوری مدارس مهاد و طرح های برتر در حوزه آموزش و فرهنگی

بخش هفتم : راه های تامین هزینه
با عنایت به اینکه مهد قرآن کریم استان اصفهان یک موسسه عام المنفعه می باشد کلیه هزینه های جاری این موسسه از کمکهای مردمی ، نذورات و خیرات و دریافت شهریه تامین می گردد. در این بین می توان از دریافت اجازات آیات عظام و مراجع تقلید جهت جذب زکات و ثلث سهم مبارک امام و همچنین اخذ نذورات قرآنی ، وقف ، تحبیس ، صلح ، ثلث مال در قالب وصیت را نام برد.
موسسه مهد قرآن کریم اصفهان در ارتباط مستمر با اتحادیه های قرآنی و مجامع قرآنی استانی و کشوری می باشد و بر این اساس همفکریهای مستمر و همکاریهای سازنده با همه موسسات قرآنی داشته و نقش فعال ایفا می نماید.
ارتباط مستمر با علما و نمایندگان ولی فقیه ، مسئولان و معتمدان محلی و استفاده از راهنمائیها و نظرات آنان از نکات پیشرفت موسسه مهد قرآن کریم می باشد .
از دستاوردهای موسسه مهد قرآن کریم اصفهان تربیت قرآن پژوهان ، حافظان و شاخصینی می باشد که هر کدام توانسته اند منشا خیرات بسیاری بویژه در زمینه ترویج فعالیتهای قرآن و علوم اهل بیت (علیهم السلام) و همچنین پیشتاز در زمینه های کسب علم و اثرگذاری در جامعه می باشند.
در آخر باید ذکر کرد تلاش این موسسه بیمه نمودن نسل جوان و نوجوانان از طریق ارتباط با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) می باشد که قرآن دوستان و مردم بزرگوار در استان اصفهان می توانند با مراجعه به سایت مهد قرآن به آدرس www.mehad.org  و تلفن 80-34476670 و تلفکس 34476671 با دفتر مرکزی این موسسه در خیابان ابن سینا کوچه شماره 37 ارتباط برقرار نمایند .

والسلام                               

   موسسه مهد قرآن کریم و ولایت استان اصفهان