به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در ادامه معرفی مؤسسات قرآنی سراسر کشور این بار به سراغ مؤسسه مهد قرآن کریم ولایت اصفهان رفتهایم و در نظر داریم تا با فعالیتها و موفقیتهای این مؤسسه در عرصههای مختلف قرآنی بیشتر آشنا شویم.
حسین خاکساریهرندی، مدیر مؤسسه مهد قرآن کریم و ولایت که در رشته الهیات در مقطع کارشناسی و رشته مدیریت کارشناسی ارشد تحصیل کرده است، بهعنوان مسئول آموزش، فرهنگی و روابط عمومی و دارالقرآنهای بنیادهای مستضعفان و جانبازان و شهید ایثارگران استانهای کرج، تهران و اصفهان و غیره به فعالیت پرداخته است و هماکنون سکاندار اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان اصفهان است.
مدیر مؤسسه مهد قرآن کریم ولایت اصفهان در ابتدا رزومهای از فعالیتها و سوابق قرآنی خود بیان کرد و گفت: بنده دو دوره متوالی بهعنوان مدیرعاملی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان اصفهان فعالیت داشتم و همچنین عضو هیئت مدیره کشوری اتحادیه مؤسسات قرآنی و تشکلهای قرآنی کشور، مؤسس بیش از ۵۰ کانون و مهد قرآن در اصفهان، عضو هیئت امناء بنیاد بینالمللی حفظ قرآن کریم، عضو شورای توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی و شورای فرهنگ عمومی اصفهان، عضو هیئت مدیره مجمع خیران قرآنی استان اصفهان و نماینده کارگروه قرآن و عترت بنیاد خاتمالاوصیا(ص) سپاه پاسداران در اصفهان از جمله سمتهایی است که در پرونده کاری خود دارم.
وی با اشاره به تأسیس مؤسسه و آغاز مدیریت این مرکز به ایکنا گفت: مؤسسه مهد قرآن کریم در سال ۱۳۷۱ با تلاش برخی از یاران امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری فعالیت خود را آغاز کرد و بهعنوان یکی از نخستین مؤسسات قرآنی مردمنهاد و با استفاده از حمایتها و کمکهای مردمی بهصورت تخصصی و با گستره کشوری تأسیس و اقدام به تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآنی و علوم اهل بیت(ع) و ارائه خدمات آموزشی به همه مردم پرداخت.
خاکساریهرندی در ادامه بیان کرد: استان اصفهان نیز مانند استانهای دیگر از تأسیس مهد قرآن کریم استقبال کرد و بهعنوان یکی از نخستین استانهای کشور به همراهی با این فعالیت عظیم قرآنی پرداخت و در سال ۱۳۸۵ بهعنوان یک مؤسسه مستقل رسمی تحت عنوان مؤسسه «مهد قرآن کریم و ولایت استان اصفهان» به ثبت رسید و در حال حاضر یکی از فعالترین مؤسسات قرآنی در سطح کشور است که در موضوعات و رشتههای مختلف قرآنی و آموزشی بهصورت تخصصی و با بهرهگیری از جدیدترین فناوریهای ارتباطی به ارائه خدمات به علاقهمندان پرداخته است.
مدیر مؤسسه مهد قرآن کریم و ولایت اصفهان اظهار کرد: این مؤسسه در ابتدا با نام مهد قرآن کریم فعالیت خود را آغاز کرد که بعدها به نام کامل «مهد قرآن کریم و ولایت» به ثبت رسید و بهدلیل تشابه نامی مهد قرآن، با مهد کودک، مؤسسه اقدام به راهاندازی نیازهای آموزشی برای خردسالان در بخش مهد قرآن و پیشدبستانی و مدارس قرآن برای آیندهسازان این کشور کرد.
وی به اهداف این مؤسسه در اساسنامه اشاره کرد و افزود: در اساسنامه مؤسسه اهدافی که مورد توجه قرار گرفته است ترویج فرهنگ قرآن کریم و انس مردم با قرآن و اهل بیت(ع) است که از همان ابتدا حدیث ثقلین را که پیامبر اکرم(ص) بر آن تأکید داشتهاند را سرلوحه کار خود قرار داد و همچنین تلاش این مؤسسه برای بیمه کردن نسل جوان و نوجوانان از طریق ارتباط با قرآن و اهل بیت(ع) همواره مورد توجه قرار گرفته است.
مدیر مؤسسه مهد قرآن کریم و ولایت اصفهان در ادامه اظهار کرد: همه خدمات آموزشی و غیرآموزشی مهد قرآن کریم استان اصفهان به قرآنآموزان و جامعه قرآنی این استان، توسط معاونتهایی مانند معاونت مالی، معاونت اداری و پشتیبانی، معاونت آموزش و پژوهش، معاونت نظارت و برنامهریزی ارائه میشود.
خاکساریهرندی به این نکته اشاره کرد که کار مؤسسه از ابتدا از آموزش رشته حفظ قرآن کریم آغاز شد و به صورت تخصصی این حرکت را دنبال کرد و بعدها به آموزش رشتههای دیگر نیز روی آورد و این موضوع به طوری است که تاکنون موفق به تربیت ۷۰۰ حافظ کل قرآن کریم دارای گواهینامه معتبر شده است و همچنین ۳ هزار نفر در اجزاء دیگر قرآن موفق به حفظ شدهاند.
وی از فعالیتهای مدارس قرآن صحبت به میان آورد و گفت: مدارس قرآن که زیر مجموعه مؤسسه هستند با اجرای طرح ویژه آموزش فوق برنامه قرآن در مقطع ابتدایی با موضوع آموزشی روخوانی، روانخوانی، ترتیلخوانی و حفظ موضوعی قرآن کریم فعالیتهای خود را آغاز کردند.
در همین زمینه مهدکودک و پیشدبستانی قرآن با اجرای طرح جوانههای قرآنی ویژه آموزش فوقبرنامه در مقطع قبل از دبستان در موضوعات آموزشی سورههای کوتاه، آموزش آیات کوتاه، آموزش احادیث، آموزش شعر، مَثلهای آموزنده، آموزش آداب اسلامی، آموزش دانستنیهای قرآنی، آشنایی با امامان، آموزش نماز و آموزش قصههای قرآنی مشغول کار است.
مدیر مؤسسه مهد قرآن کریم و ولایت اصفهان با اشاره به چگونگی تأمین هزینههای مؤسسه اظهار کرد: با توجه به اینکه مهد قرآن کریم استان اصفهان یک مؤسسه عامالمنفعه است تمامی هزینههای جاری این مؤسسه از کمکهای مردمی، نذورات و خیرات و دریافت شهریه تأمین میشود. در این بین میتوان از حمایتهای مالی و معنوی آیات عظام، مراجع و همچنین اخذ نذورات قرآنی، وقف و غیره نام برد.
وی افزود: مؤسسه مهد قرآن کریم اصفهان ارتباط مستمری با اتحادیههای قرآنی و مجامع قرآنی استانی و کشوری دارد و در این راستا از همفکری و همکاریهای سازنده در جهت رسیدن به اهداف اصلی نقش مهمی را دارد و همچنین ارتباط مستمر با علما و نمایندگان ولی فقیه، مسئولان و معتمدان محلی و استفاده از راهنماییها و نظرات آنان از نکات پیشرفت مؤسسه مهد قرآن کریم است.
تربیت حفاظ کل قرآن کریم از دستاوردهای مؤسسه
خاکساریهرندی به فعالیت شبانهروزی اعضاء و مربیان مؤسسه اشاره کرد و افزود: دستاوردهای مؤسسه مهد قرآن کریم اصفهان تربیت قرآنپژوهان، حافظان و ممتازانی است که هر کدام توانستهاند در جایگاه قرآنی در زمینه ترویج فعالیتهای قرآن و علوم اهل بیت(ع) فعال باشند.
وی ادامه داد: مؤسسه مهد قرآن کریم مراکزی را در اختیار دارد که خدماتی را برای قرآنآموزان و علاقهمندان ارائه میدهد که میتوان به صندوق قرضالحسنه، مرکز مشاوره تخصصی، مرکز زبانهای خارجی، مرکز آموزش رایانه(فنی و حرفهای)، کتابخانه تخصصی قرآن و عترت، کتابخانه تخصصی و بانک دیداری و شنیداری قرآن کریم، مراکز آموزش خردسالان و مراکز آموزش بزرگسالان، مراکز فرهنگی قرآنی اشاره کرد.
مدیر مؤسسه مهد قرآن کریم و ولایت در راستای فعالیتهای آموزشی این مرکز بیان کرد: مؤسسه مهد قرآن کریم و ولایت استان اصفهان، در بخش آموزشی برنامههای مختلف و متنوعی را برای علاقهمندان برگزار کرده است که میتوان به آموزشهای حضوری، غیرحضوری و مجازی اشاره کرد.
توجه به فناوریهای نوین در جهت آموزش به قرآنآموزان
از ویژگیهای مهد قرآن در ارائه خدمات آموزشی توجه به فناوریهای نوین است که راهاندازی مدرسه مجازی قرآن از جمله فعالیتهای مهم این مؤسسه است که داوطلبان همه مراحل ثبت نام، فراگیری، آزمون و دریافت گواهینامه را بهصورت کاملاً مجازی انجام میدهند.
خاکساریهرندی تصریح کرد: دیگر فعالیتهای این مؤسسه شامل آموزشهای تخصصی و تربیت مربی، برپایی دوره تربیت مربی تدبر در قرآن کریم، دوره تربیت داور قرآن کریم، دوره تربیت مربی روخوانی و روانخوانی، دوره تربیت مربی جوانههای قرآن، برپایی دورههای آموزشی قرآنی و مذهبی، دورههای تخصصی حفظ قرآن، جلسه سنتی قرائت قرآن ویژه آقایان، جلسه سنتی قرائت قرآن ویژه بانوان، جلسه سنتی و محوری حفظ قرآن کریم، دوره آمادگی کارشناسی ارشد و دکتری از جمله فعالیتهای این مؤسسه است.
وی افزود: مؤسسه مهد قرآن کریم و ولایت استان اصفهان زیر مجموعههای بسیاری در عرصه قرآن کریم راهاندازی کرده است که این مراکز قرآنی ـ فرهنگی، با هدف آموزشهای قرآنی با رویکرد عمومی ویژه سایر اقشار جامعه است و همچنین مرکز آموزشی تخصصی و نخبهپروری قرآن ویژه دورههای آموزش تخصصی قرآن کریم از دیگر مرکزی است که برای علاقهمندان خدمات ارائه میدهد.
خاکسارهرندی با اشاره بر اینکه این مؤسسه در امر آموزش کارکنان دولت نیز تاکنون چندین دوره را برگزار کرده است، گفت: مرکز آموزش کارکنان دولت در رشتههای روخوانی و تجوید، رواخوانی و روانخوانی، آداب و اسرار نماز، صحت قرائت نماز، احکام نماز، امر به معروف و نهی از منکر، احکام زندگی در اسلام برای قرآنآموزان به ارائه خدمات میپردازد.
وی با اشاره به اینکه این مؤسسه در امر فرهنگی و ترویجی فعالیتهای ویژهای را انجام داده است، گفت: مؤسسه قرآنی مهد قرآن کریم و ولایت فعالیتهای ویژه تبلیغی و فرهنگی در مراسم، همایشها برگزار کرده است که میتوان به برگزاری همایش تجلیل از حاملان و شاخصان قرآن کریم بهصورت سالیانه، برگزاری آزمونهای عمومی بهصورت شش ماه یک بار، برگزاری مسابقه حفظ قرآن مصباح بهصورت سالیانه، برگزاری همایش تجلیل از مربیان و معلمان قرآنی در هفته معلم، برگزاری همایش تجلیل از خادمان قرآنی بهصورت سالیانه، شرکت در نمایشگاه پژوهش، شرکت در نمایشگاه قرآن، شرکت در نمایشگاه کودک و نوجوان، برگزاری جلسه هفتگی هیئت انصارالقرآن اشاره کرد.
مؤسسه مهد قرآن کریم و ولایت اصفهان در زمینه تولیدات محصول نیز پیشتاز بوده است به نوعی که میتوان به محصولات فرهنگی مانند تولید، توزیع فصلنامه فرهنگی ـ اجتماعی زلال، تولید کتاب جوانههای قرآن، تولید کتاب گام نخست ویژه آموزشهای قرآنی مقطع ابتدایی، تولید کتاب صحت قرائت نماز، تولید کتاب صحت روخوانی قرآن، تولید کتاب احکام عبادی نماز اشاره کرد.
خاکساریهرندی اظهارکرد: مؤسسه طی سالها فعالیت خود دستاوردها و امتیازهای قرآنی بسیاری را کسب کرده است که شامل راهاندازی بیش از ۱۵۰ تعداد شعبه در شهر، روستا، تحت پوشش قرار دادن ۱۰ هزار حافظ و قرآنآموز در استان اصفهان، و تربیت ۷۰۰ حافظ کل قرآن، حضور ۸۰۰ مربی در مؤسسه، برپایی ۶۰۰ کلاس قرآن و برپایی ۳۰ هزار آزمون قرآنی است.
از دیگر دستاوردهای مهد قرآن کریم همکاری با سازمانها، اداراتی مانند ادارهکل ارشاد اسلامی، فولاد مبارکه، سازمان تبلیغات اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مشارکت در برگزاری طرحهای مختلف قرآنی است.
خاکساریهرندی خاطرنشان کرد: مؤسسه مهد قرآن کریم و ولایت استان اصفهان، طی این سالها امتیازات زیادی را از آن خود کرده است که میتوان به برخی از آنان اشاره کرد.
اخذ عنوان مؤسسه قرآنی برتر در فعالیتهای آموزشی و تقدیر از سوی ریاست جمهوری، وزارت ارشاد، کسب رتبه برتر کشوری مدارس مهاد و طرحهای برتر در حوزه آموزش و فرهنگی و انتخاب مدیر مؤسسه به عنوان فعال قرآنی کشور از جمله افتخارات این مؤسسه است.
گفتنی است؛ این مؤسسه در استان اصفهان، خیابان ابن سینا کوچه شماره ۳۷ قرار گرفته و همچنین علاقهمندان میتوانند جهت اطلاعات بیشتر با شماره ۳۴۴۷۶۶۷۰ و تلفکس ۳۴۴۷۶۶۷۱ تماس حاصل کنند.