عوامل مادی و معنوی تقویت بنیه اقتصادی موسسات قرآنی

مدیر موسسه قرآنی بیت الاحزان حضرت زهرا(س)، دو عامل مادی و معنوی را در توانمند سازی بنیه اقتصادی موسسات قرآنی مهم و موثّر دانست و گفت: لازمه ورود مدیران موسسات قرآنی به مسائل اقتصادی، تفکیک مدیریت اقتصادی است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»، کارگاه آموزشی «توانمندسازی بنیه اقتصادی موسسات قرآنی» با همت اتحادیه تشکلهای قرآنی استان کرمان، یکم دی‌ماه سال‌ جاری در تکیه عباسعلی کرمان برگزار شد و حجت‌الاسلام «علیرضا شاهسونی» مدیر موسسه قرآنی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) در این جلسه سخنرانی کرد.

موسسه قرآنی بیت‌الاحزان در سال1375 با همت جمعی از روحانیون روستای «دهستان‌خیر» از توابع شهرستان «استهبان فارس» فعالیتهای خود را آغاز کرد و در حال حاضر با داشتن یک ساختمان مرکزی، هفت مدرسه شبانه‌روزی ویژه خواهران و برادران و 150 شعبه در 12 استان کشور در زمینه تربیت حفاظ قرآن‌کریم فعالیت و سالانه 250 حافظ کل قرآن تربیت می‌کند.

حجت‌الاسلام «شاهسونی» طی گفت‌وگویی با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،  با اشاره به عوامل موثر در توانمندسازی بنیه اقتصادی موسسات قرآنی، گفت:  دو عامل مادی و معنوی در توانمندسازی بنیه اقتصادی مؤسسات قرآنی، مهم و موثّر است و طبق آیه شریفه «وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنَا»، در صورت تلاش، خداوند متعال نیز ما را یاری خواهد کرد.

وی توجه به عوامل معنوی را در توانمند‌سازی بنیه اقتصادی موسسات  موثر خواند و افزود: استغفار، دعا به درگاه الهی و توسل از جمله عوامل موثر در تقویت بنیه اقتصادی موسسات قرآنی است، چنانکه در قرآن‌کریم تاکید شده است؛ «استغفار»، توانایی‌ها را تقویب می‌کند.

مدیر مؤسسه قرآنی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) همچنین به عوامل مؤثر مادی در تقویت بنیه مالی مؤسسات اشاره کرد و گفت: تفکیک مدیریت آموزش و مالی، فعالیتهای اقتصادی در مؤسسات، صرفه‌جویی در هزینه کردها، حسابداری درآمدها و هزینه‌ها و همچنین تشکیل مجمع خیّران قرآنی و استفاده از وجوهات شرعی و نذورات قرآنی، از مهم‌ترین عوامل مؤثر مادی در رشد بنیه اقتصادی مؤسسات است.

شاهسونی،  لازمه ورود مدیران موسسات قرآنی به مسائل اقتصادی را تفکیک مدیریت اقتصادی از مدیریت آموزشی دانست و گفت: بسیاری از مدیران موسسات بدون رعایت این موضوع وارد مقولالت اقتصادی می‌شوند که در بیشتر مواقع، فعالیتهای موسسات، تحت تاثیر این موضوع قرار می‌گیرد و گاهی موجب فروپاشی مجموعه نیز می‌شود.

شاهسونی، موفقیت یک تشکل قرآنی را در گرو سه عنصر مهم دانست و افزود: نیروی انسانی، داشتن برنامه و تامین مالی در موفقیت یک تشکل قرآنی ضروری است که عنصر نیروی انسانی و ثبیت آن، یکی از عوامل موثر در موفقیت یک تشکل قرآنی به حساب می‌آید که این امر با برنامه‌ریزی دقیق امکان پذیر است.